Ga naar:

Boterham Vega Kroket met sla
De ultieme invulling aan een casinoboterham? Dat is de vega Kroket met een lik mosterd en wat knapperige sla. Deze variant op de lunchklassieker is met een honing-mosterddressing wat het geheel een heerlijk zoetzuurtje geeft.
- 10 minuten
- 4 porties
- 2 pakjes Mora Vegetarische draadjesvlees kroketten in samenwerking met De Vegetarische Slager
- sla naar keuze
- 1/4 citroensap
- 4 witte casino boterhammen
- 5 tl grove mosterd
- 1/2 tl suiker
- 3 el olijfolie
INGREDIËNTEN
- 2 pakjes Mora Vegetarische draadjesvlees kroketten in samenwerking met De Vegetarische Slager
- sla naar keuze
- 1/4 citroensap
- 4 witte casino boterhammen
- 5 tl grove mosterd
- 1/2 tl suiker
- 3 el olijfolie
BEREIDEN
-
Verwarm frituurolie tot 180 °C. Frituur de kroketten 6 tot 7 minuten. Geen frituurpan? Gebruik een grote pan om deze vegan Kroketten goudbruin in te bakken.
-
Rooster ondertussen de boterhammen.
-
Meng 1 tl mosterd met het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Druppel de olijfolie er langzaam bij terwijl je klopt met een garde.
-
Haal de bladeren van de sla en besprenkel ze met de dressing.
-
Beleg elke boterham met 1 kroket, leg de sla ernaast op het bord en serveer met mosterd.
Voedingsinformatie
Portiegrootte 4
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie | 2181.32 kcal |
Eiwitten | 71.41 g |
Vezels | 26.14 g |
Vetten | 46.21 g |
Verzadigde vetten | 12.78 g |
Suikers | 20.24 g |
Natrium | 3630.35 mg |
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.
