Ga naar:

Korean Bratwurst buns
Deze Korean Bratwurst buns laten zien; de Aziatische keuken en BBQ zijn een match! Met een kimchi-mayo en Bratwursten in een Koreaanse glaze: bomvol smaack.
- 30 minuten
- 4 porties
- 2 doosjes De Vegetarische Slager Bratwurst (diepvries, ontdooid) à 160 g
- 1 el zonnebloemolie
- 4 hotdog broodjes
- 1 lente-ui
- 50 g suiker
- 50 ml water
- 50 ml blanke azijn
- 50 g rettich, julienne (kleine reepjes)
- 50 g wortel, julienne
- 50 g komkommer, zaadjes verwijderd, julienne
- 1 rode peper, in ringetjes
- 1 el sesamolie
- 1 tl rijstazijn
- 1 el sojasaus
- 2 el agavesiroop of honing
- 1 el whisky
- 1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
- 1 tl bruine suiker
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el sesamzaad
- 120 g kimchi, uitgelekt en fijngesneden (vers of uit blik)
- 4 el Hellmann's (Vegan) mayonaise
INGREDIËNTEN
- 2 doosjes De Vegetarische Slager Bratwurst (diepvries, ontdooid) à 160 g
- 1 el zonnebloemolie
- 4 hotdog broodjes
- 1 lente-ui
Ingemaakte groenten
- 50 g suiker
- 50 ml water
- 50 ml blanke azijn
- 50 g rettich, julienne (kleine reepjes)
- 50 g wortel, julienne
- 50 g komkommer, zaadjes verwijderd, julienne
- 1 rode peper, in ringetjes
Korean glaze
- 1 el sesamolie
- 1 tl rijstazijn
- 1 el sojasaus
- 2 el agavesiroop of honing
- 1 el whisky
- 1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
- 1 tl bruine suiker
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el sesamzaad
Kimchi-mayonaise
- 120 g kimchi, uitgelekt en fijngesneden (vers of uit blik)
- 4 el Hellmann's (Vegan) mayonaise
BEREIDEN
-
Bereid een BBQ met deksel voor op direct grillen en verhit deze tot 200 °C.
-
Voor de ingemaakte groenten, verwarm suiker en water in een pan op laag vuur, tot de suiker is opgelost. Meng de azijn erdoorheen en laat afkoelen. Voeg groenten en rode peper toe en laat minimaal 2 uur marineren, roer af en toe. Maak ondertussen de Korean glaze door in een kommetje alle ingrediënten te mengen.
-
Roer voor de kimchi-mayonaise de kimchi door de mayonaise en breng op smaack met zout en peper.
-
Bestrijk de Bratwursten rondom met olie en plaats op het rooster. Gril, terwijl je de Bratwursten draait, enkele minuten tot ze rondom bruin zijn en het vel knapperig is.
-
Snijd de broodjes van bovenaf in en beleg met de ingemaakte groenten. Bestrijk de Bratwursten rondom met de glaze en gril enkele seconden om de saus iets in te dikken. Leg de worsten op de broodjes en garneer met mayonaise en lente-ui.
Voedingsinformatie
Portiegrootte 4
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie | 506.99 kcal |
Eiwitten | 17.7 g |
Vezels | 3.25 g |
Vetten | 25.91 g |
Verzadigde vetten | 3.51 g |
Suikers | 24.01 g |
Natrium | 629.27 mg |
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.
