Korean bratwurst buns

Korean Bratwurst buns

Deze Korean Bratwurst buns laten zien; de Aziatische keuken en BBQ zijn een match! Met een kimchi-mayo en Bratwursten in een Koreaanse glaze: bomvol smaack. 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 2 doosjes De Vegetarische Slager Bratwurst (diepvries, ontdooid) à 160 g
  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 hotdog broodjes
  • 1 lente-ui
  • 50 g suiker
  • 50 ml water
  • 50 ml blanke azijn
  • 50 g rettich, julienne (kleine reepjes)
  • 50 g wortel, julienne
  • 50 g komkommer, zaadjes verwijderd, julienne
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl rijstazijn
  • 1 el sojasaus
  • 2 el agavesiroop of honing
  • 1 el whisky
  • 1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el sesamzaad
  • 120 g kimchi, uitgelekt en fijngesneden (vers of uit blik)
  • 4 el Hellmann's (Vegan) mayonaise
  • 2 doosjes De Vegetarische Slager Bratwurst (diepvries, ontdooid) à 160 g
  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 hotdog broodjes
  • 1 lente-ui

Ingemaakte groenten

  • 50 g suiker
  • 50 ml water
  • 50 ml blanke azijn
  • 50 g rettich, julienne (kleine reepjes)
  • 50 g wortel, julienne
  • 50 g komkommer, zaadjes verwijderd, julienne
  • 1 rode peper, in ringetjes

Korean glaze

  • 1 el sesamolie
  • 1 tl rijstazijn
  • 1 el sojasaus
  • 2 el agavesiroop of honing
  • 1 el whisky
  • 1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el sesamzaad

Kimchi-mayonaise

  • 120 g kimchi, uitgelekt en fijngesneden (vers of uit blik)
  • 4 el Hellmann's (Vegan) mayonaise

BEREIDEN

  1. Bereid een BBQ met deksel voor op direct grillen en verhit deze tot 200 °C.

  2. Voor de ingemaakte groenten, verwarm suiker en water in een pan op laag vuur, tot de suiker is opgelost. Meng de azijn erdoorheen en laat afkoelen. Voeg groenten en rode peper toe en laat minimaal 2 uur marineren, roer af en toe. Maak ondertussen de Korean glaze door in een kommetje alle ingrediënten te mengen.

  3. Roer voor de kimchi-mayonaise de kimchi door de mayonaise en breng op smaack met zout en peper.

  4. Bestrijk de Bratwursten rondom met olie en plaats op het rooster. Gril, terwijl je de Bratwursten draait, enkele minuten tot ze rondom bruin zijn en het vel knapperig is.

  5. Snijd de broodjes van bovenaf in en beleg met de ingemaakte groenten. Bestrijk de Bratwursten rondom met de glaze en gril enkele seconden om de saus iets in te dikken. Leg de worsten op de broodjes en garneer met mayonaise en lente-ui.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 506.99 kcal
Eiwitten 17.7 g
Vezels 3.25 g
Vetten 25.91 g
Verzadigde vetten 3.51 g
Suikers 24.01 g
Natrium 629.27 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes