Louisiana bofkipburger

Louisiana Bofkipburger

Met deze Louisiana Bofkipburger zetten we je grill in vuur en vlam! Een klassieke smaackcombo uit de deep south van de USA, The Vegetarian Butcher style. 

  • 20 minuten
  • 4 porties
  • 2 bakjes De Vegetarische Slager Bofkipburger à 160 g
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 g wortel, julienne (kleine reepjes)
  • 100 g bleekselderij, julienne
  • 1 lente-ui, julienne
  • 1 el Hellmann's vegan mayonaise
  • 1 el appelcider azijn
  • 100 g vegan blauwe kaas
  • 6 el vegan mayonaise
  • 1 el bieslook, in ringetjes
  • 30 g vegan boter
  • 5 el tabasco
  • 4 el tomatenketchup
  • 2 bakjes De Vegetarische Slager Bofkipburger à 160 g
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 el zonnebloemolie

Wortel-bleekselderijsalade

  • 100 g wortel, julienne (kleine reepjes)
  • 100 g bleekselderij, julienne
  • 1 lente-ui, julienne
  • 1 el Hellmann's vegan mayonaise
  • 1 el appelcider azijn

Blue cheese topping

  • 100 g vegan blauwe kaas
  • 6 el vegan mayonaise
  • 1 el bieslook, in ringetjes

Hot sauce glaze

  • 30 g vegan boter
  • 5 el tabasco
  • 4 el tomatenketchup

BEREIDEN

  1. Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C.

  2. Meng voor de wortel-bleekselderijsalade de ingrediënten en breng op smaack met zout en peper. Verkruimel voor de blue cheese topping de blauwaderkaas. Meng deze met de mayonaise en bieslook. Breng op smaack met zout en peper.

  3. Doe alle ingrediënten voor de hot sauce glaze in een pannetje en laat op de hoek van de BBQ smelten. Roer goed. Bestrijk de Bofkipburgers aan beide kanten met olie en bestrooi met zout en peper.

  4. Gril de Bofkipburgers kort (± 1,5 minuut) en draai om. Bestrijk de burgers royaal met glaze en gril nog ± 1,5 minuut. Draai de Bofkipburgers om, bestrijk ook deze kant met glaze en gril nog een minuut tot de burger volledig warm is.

  5. Snijd de broodjes open en toast kort op de grill. Beleg met salade, de burgers en de topping.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 663.28 kcal
Eiwitten 17.43 g
Vezels 6.33 g
Vetten 49.02 g
Verzadigde vetten 14.56 g
Suikers 8.62 g
Natrium 833.94 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes