Romige vegan Kipstuckjes-ovenschotel

Dit recept voor een vegan ovenschotel met kippige smaack is er eentje waar je naar verlangd op een koude dag in januari. Een romig geheel, gevuld met malse vegan Kipstuckjes die na het stoven nog malser zijn. En verhip; helemaal geen kip! 

  • 60 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakken De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 600 gram rode aardappelen
  • 2 uien
  • 250 gram champignon
  • 200 gram groene olijven met knoflook (pitten verwijderd)
  • 6 takjes verse tijm
  • 2 el bloem
  • 200 ml droge witte wijn
  • 300 ml groentebouillon
  • 300 gram haver fraîche of vegan kookroom
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Extra: een grote vuurvaste braadpan met deksel
  • 2 pakken De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 600 gram rode aardappelen
  • 2 uien
  • 250 gram champignon
  • 200 gram groene olijven met knoflook (pitten verwijderd)
  • 6 takjes verse tijm
  • 2 el bloem
  • 200 ml droge witte wijn
  • 300 ml groentebouillon
  • 300 gram haver fraîche of vegan kookroom
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Extra: een grote vuurvaste braadpan met deksel

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.

  2. Was en halveer de aardappelen, snijd de grote exemplaren in vieren. Schil en hak de uien. Maak de champignons schoon. Halveer de kleine exemplaren en maak kwartjes van de grotere.

  3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote, vuurvaste braadpan. Voeg de vegan Kipstuckjes toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten bruin, niet keren! Voeg de uien en aardappelen toe, meng en bak nog 3 minuten. Schep af en toe om.

  4. Voeg de olijven en verse tijmtakjes toe.

  5. Strooi de bloem over de ingrediënten in de braadpan, meng goed en giet de wijn en de bouillon erbij. Breng aan de kook. Dek af en zet de braadpan 30-40 minuten in de oven.

  6. Schep er na 20 minuten de champignons door en laat de braadpan nog 10 minuten in de oven staan. Controleer of de aardappelen gaar zijn. Zo niet, laat ze dan nog wat langer koken.

  7. Zet vervolgens de braadpan op het fornuis. Meng de haver fraiche/vegan kookroom erdoor en kook een paar minuten. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 664.106 kcal
Eiwitten 42.551 g
Vezels 19.885 g
Vetten 27.847 g
Verzadigde vetten 5.969 g
Suikers 6.928 g
Natrium 1012.588 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes