Ga naar:

Vegan gevulde paprika met Rul Gehackt en rijst
Met mals Rul Gehackt, vegan mozzarella en rijst is deze vegan gevulde paprika een makkelijke hack voor de smaakmakende thuischef. Een kleurrijk feest, zonder beest, dat je gerust aan iedere vleesliefhebber kunt serveren.
- 50 minuten
- 4 porties
- 2 pakken De Vegetarische Slager Rul Gehackt
- 150 gram langkorrelige rijst
- 4 rode paprika's 2 gele paprika's
- 1 ui
- 4 lente-uitjes
- 3 el plantaardige olie
- 1 el (gerookte) paprika
- 4 takjes verse tijm of 2 theelepel gedroogde tijm
- 2 el tomatenpuree
- 7 el tomatenketchup
- 350 ml groentebouillon
- 50 gram vegan mozzarella flavour geraspt
- zout en peper
- Extra: een ingevette ovenschaal met deksel of aluminiumfolie
INGREDIËNTEN
- 2 pakken De Vegetarische Slager Rul Gehackt
- 150 gram langkorrelige rijst
- 4 rode paprika's 2 gele paprika's
- 1 ui
- 4 lente-uitjes
- 3 el plantaardige olie
- 1 el (gerookte) paprika
- 4 takjes verse tijm of 2 theelepel gedroogde tijm
- 2 el tomatenpuree
- 7 el tomatenketchup
- 350 ml groentebouillon
- 50 gram vegan mozzarella flavour geraspt
- zout en peper
- Extra: een ingevette ovenschaal met deksel of aluminiumfolie
BEREIDEN
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
-
Maak ondertussen de paprika schoon. Leg elk van de rode paprika's op zijn kant en snijd de bovenkant eraf zodat je ze kunt vullen. Leg ze in de ovenschaal.
-
Snijd de bovenste stukjes van de rode paprika en de gele paprika in blokjes.
-
Pel en snipper de ui. Snijd de lente-uitjes in dunne plakjes, scheid de witte en groene plakjes.
-
Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de gesnipperde ui en paprika 3 minuten. Roer de paprika, tijm (hele takjes of blaadjes) en tomatenpuree/puree erdoor, bak 1 minuut mee. Voeg het vegan Rul Gehackt, witte lente-ui plakjes, rijst, ketchup en 200 ml bouillon toe. Proef en breng op smaak met peper en zout.
-
Vul de rode paprika's met het vegan gehaktmengsel. Schenk de rest van de bouillon rond de gevulde paprika's in de schaal.
-
Zet de schaal 30-40 minuten in de hete oven. Bestrooi na 15 minuten met kaas en dek af met deksel of folie.
-
Serveer warm met plakjes groene lente-ui ernaast.
Voedingsinformatie
Portiegrootte 4
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie | 491.37 kcal |
Eiwitten | 30.0 g |
Vezels | 12.64 g |
Vetten | 13.92 g |
Verzadigde vetten | 2.69 g |
Suikers | 18.23 g |
Natrium | 537.93 mg |
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.
