Vegan hartige taart met Rul Gehackt

Vegan hartige taart met Rul Gehackt

Zet je tanden in deze vlezige hartige taart gevuld met gemengde groenten en Rul Gehackt. Onze plantaardige ode aan vlees en het smakelijcke middelpunt op ieder feest, zonder beest! 

  • 75 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Rul Gehackt
  • 9-10 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 3 el olijfolie
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 grote wortel
  • 150 gram Italiaanse roerbakmix
  • 100 gram diepvries erwten
  • 5 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram plantaardige margarine en wat extra voor het invetten
  • 50 gram bloem
  • 250 ml groentebouillon
  • 250 ml ongezoete plantaardige melk
  • 2 el ongezoete plantaardige melk
  • zout en peper
  • 1 springvorm 20 cm
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Rul Gehackt
  • 9-10 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 3 el olijfolie
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 grote wortel
  • 150 gram Italiaanse roerbakmix
  • 100 gram diepvries erwten
  • 5 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook

Bechamelsaus

  • 50 gram plantaardige margarine en wat extra voor het invetten
  • 50 gram bloem
  • 250 ml groentebouillon
  • 250 ml ongezoete plantaardige melk
  • 2 el ongezoete plantaardige melk
  • zout en peper
  • 1 springvorm 20 cm

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en hak de knoflook. Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes.

  2. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de gemengde groenten, erwten, wortel en bleekselderij 3 tot 5 minuten. Haal de blaadjes van de tijm, voeg samen met de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

  3. Voeg het De Vegetarische Slager Rul Gehackt toe, breng op smaak met peper en zout en laat het ongeveer 5 minuten op laag vuur bakken.

  4. Maak ondertussen de bechamelsaus. Houd de 2 eetlepels plantaardige melk apart en meng de rest met de bouillon in een maatbeker. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en kook 2 tot 3 minuten. Blijf voortdurend roeren tot een roux. Voeg een kleine pollepel van het bouillonmengsel toe, goed roerend met een garde. Herhaal en blijf voortdurend roeren totdat alle bouillon is toegevoegd. Kruid met peper en zout.

  5. Meng het Rul Gehackt en de groentevulling met de bechamelsaus.

  6. Bekleed de bodem van de springvorm/cakevorm met bakpapier en vet de rand in.

  7. Rol 6 plakjes bladerdeeg uit tot een ronde vorm die groot genoeg is om de pan royaal te bedekken met een overlap. Bekleed de ingevette pan ermee. Rol de overige plakjes bladerdeeg uit tot een ronde vorm ter grootte van de bakvorm. Verdeel de vulling over het deeg en bedek alles met het bladerdeeg. Druk de randen stevig tegen elkaar om ze af te dichten, zodat er een dikkere rand ontstaat die op de rand van de kom rust. Snijd een klein kruis in het midden van het deegdeksel.

  8. Optioneel: Knijp de randen van het deeg in bochten door met de wijsvinger vanaf de binnenkant van de taartrand naar buiten te drukken. Gebruik de duim en wijsvinger van de andere hand op dezelfde plek vanaf de buitenkant van de rand om een mooie, geschulpte rand te creëren. Blijf de vorm draaien en herhaal het patroon rond de taart.

  9. Bestrijk het deeg met de achtergehouden plantaardige melk.

  10. Rol het overgebleven deeg uit op een vel. Snijd er met een klein mesje letters uit en leg ze op het deegdeksel. Bestrijk de letters met wat extra plantaardige melk.

  11. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 50-60 minuten goudbruin en gaar.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 783.24 kcal
Eiwitten 34.2 g
Vezels 10.92 g
Vetten 46.89 g
Verzadigde vetten 13.0 g
Suikers 10.82 g
Natrium 381.06 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes